Τα πάντα για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του ενεργειακού σας τζακιού!

Τα πάντα για τη συντήρηση και τον καθαρισμό του ενεργειακού σας τζακιού!

Γράφτηκε από: EdilKamin blog Δημοσιεύθηκε: Χρήσιμες Συμβουλές Ημερομηνία: 2016-04-13 Το διάβασαν: 12328 Σχόλια: 0

Συντήρηση και καθαρισμός ενεργειακής εστίας, καμινάδας και κεραμικού κρυστάλλου.


Τα τζάκια  είναι κατασκευασμένα να περιορίζουν στο ελάχιστο τα έξοδα συντήρησης, με την προϋπόθεση ότι δεν αμελούμε τους απλούς κανόνες καθαριότητας και συντήρησής τους.


Καθαρισμός εστίας:

  • Καθημερινά: Καθαρίζουμε το εσωτερικό της εστίας από τη στάχτη αφήνοντας ένα μικρό στρώμα περίπου 2 εκατοστών επάνω στο βερμικουλίτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Βεβαιωνόμαστε, πάντα, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία καθαρισμού ότι η εστία είναι σβηστή και κρύα και ότι η στάχτη είναι εντελώς σβηστή προκειμένου να αποφύγουμε ατυχήματα. 

Σας προτείνουμε το Δοχείο απορρόφησης στάχτης με μοτέρ για σόμπες και τζάκια προκειμένου να καθαρίζετε εύκολα και γρήγορα τη στάχτη.

  • Εβδομαδιαία: Καθαρίζουμε τον αεροθάλαμο από τις επικαθήσεις.


Δοχείο απορρόφησης στάχτης

Καθαρισμός κεραμικού κρυστάλλου:
Κατά τον καθαρισμό του κεραμικού κρυστάλλου προσέχουμε η εστία και το κρύσταλλο να είναι κρύα.
Ανοίγουμε την πόρτα με το ειδικό κλειδάκι που περιέχεται στη συσκευασία του ενεργειακού τζακιού και χρησιμοποιούμε πιστοποιημένα από τον κατασκευαστή καθαριστικά. Προσέχουμε να μη χρησιμοποιήσουμε υλικά που θα χαράξουν ή θα φθείρουν το κρύσταλλο. 
Σας προτείνουμε το καθαριστικό κεραμικών τζαμιών της EdilKamin, το GlassKamin. Με το πιστοποιημένο GlassKamin μπορείτε να καθαρίσετε το κεραμικό τζάμι στο τζάκι ή στη σόμπα σας χωρίς να ανησυχείτε για φθορές του κρυστάλλου.

 


Το καθαριστικό κεραμικών τζαμιών GlassKamin



Ένα πρακτικό tip για ανέξοδο καθαρισμό του κεραμικού κρυστάλλου είναι να χρησιμοποιήσετε τη στάχτη της εστίας. Ακουμπήστε ένα βρεγμένο βετέξ στη στάχτη και καθαρίστε το κεραμικό κρύσταλλο. Αν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο καθαρισμού πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην κολλήσει στάχτη στο τελείωμα της πόρτας. Για να βεβαιωθείτε ότι δε θα κολλήσει η στάχτη σκουπίστε μία φορά με ένα μαλακό πανί.
Καθαρισμός Καμινάδας:
 Τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο καλό θα ήταν να ελέγχεται και να καθαρίζεται η καμινάδα του τζακιού. Το όφελος είναι διπλό:
  1. αποφεύγουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς
  2. πετυχαίνουμε την καλύτερη λειτουργία και απόδοση του τζακιού μας. 
 
Γενικές Συμβουλές:
Οι κατασκευαστές προτείνουν οι βαθμοί καύσης των εστιών να κυμαίνονται από τους 65° C έως 120° C. Σε αυτές τις θερμοκρασίες πετυχαίνουμε τον αυτοκαθαρισμό του βερμικουλίτη και αποφεύγουμε το μαύρισμα του κρυστάλλου.

Η ενεργειακή εστία είναι μια συσκευή η οποία, όπως και κάθε άλλη συσκευή, πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις. Για τη σωστή συντήρηση της εστίας, της καμινάδας και γενικότερα για το σύνολο της κατασκευής ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές:

  • Δεν καίμε πολλές συνεχόμενες ώρες την εστία στο μέγιστό της
  • Δεν προσπαθούμε να θερμάνουμε μεγαλύτερους χώρους απ' ότι η εστία μας μπορεί να θερμάνει στην πραγματικότητα. 
  • Διαβάζουμε προσεκτικά και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τη συσκευή.
  • Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουμε απευθυνόμαστε σε έναν ειδικό.


 Η εταιρεία ΔΕΛΗΣ Α.Ε. βρίσκεται κοντά σας για την επίλυση όλων σας των αποριών. Με επαγγελματική υπευθυνότητα σας παρέχουμε λύσεις, τεχνικές συμβουλές και χρήσιμες προτάσεις. 
Τηλεφωνήστε μας τώρα στο κινητό 694 6211 061
ή στο σταθερό 2710 222071
Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: delis_sa@hotmail.gr

paypal